Szoknyáink és nadrágjaink anyaga

Szoknyáink és nadrágjaink anyaga:

Általában műselyem, de léteznek pamuttal, kasmírral, gyapjúval kevert selyemszövetek is, ritkább esetben tiszta selyem szárikat használnak fel készítésükhöz. A műselyem a természetes alapanyagú mesterséges szálasanyagok közé tartozik, növényi rostokból kivont cellulózt tartalmaz.

Mosásuk, kezelésük:

A szoknyák és nadrágok két rétegét különböző száriból szabták, így nem lehet egységes mosási és kezelési útmutatót adni. Az általános bevált módszer a következő:

  • Mosás: 30 fokos kézi mosás a legelőnyösebb, általános mosószerrel, szappannal. Hosszú áztatás nem javasolt, folt esetén marhaepe szappannal érdemes a foltot óvatosan dörzsölgetni. Az ecet a színek tartósságának megőrzésében segít, így a mosó- vagy öblítővízbe érdemes tenni egy kicsit.
  • Szárítás: lehetőleg természetes módon, szabad levegőn fellógatva szárítjuk, gépi szárítás nem javasolt.
  • Vasalás: nem jellemző az erős gyűrődés, de szükség esetén vasalható rendkívül alacsony hőfokon, próbavasalással kezdve egy kevésbé feltűnő helyen.

Minőségük:

Mivel újrahasznosított anyagokról van szó, melyeket már korábban száriként viseltek, előfordulhatnak kisebb hibák, foltok, pici lyukak, szálhúzódások. Amennyiben fotózáskor ezeket észrevesszük, készítünk közeli képet a kisebb hibákról, de néha észrevétlenek maradnak számunkra is.

Amikor beleszeretünk egy szoknya, vagy nadrág színébe, mintájába, sok esetben az esetleges pici hibáival együtt is elfogadjuk: a tökéletlenségével együtt lesz tökéletes. A fenntarthatóságot, újrahasznosítást fontosnak tartó embereknek ez a gondolat nem idegen. Ha úgy érzed, mégsem elfogadható a hiba számodra, kérlek jelezd ezt emailben. (info@hatka.hu)

Vannak kreatív módszerek, ötletek, amivel ügyesen el lehet tüntetni a számunkra zavaró hibákat, mint például pici strasszok, öltések, hímzések, gyöngy, gomb, anyag rávarrása. Ettől még egyedibbé is válhat a szoknyád vagy nadrágod!